Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
tike1721.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu

Mitä kirjasto on?

Kirjasto on kaikille avoin julkinen palvelu. Kirjaston kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä.

Kirjaston toimintaa ja tehtäviä määritellään kirjastolaissa (6 §), jossa kirjaston tulee tarjota pääsy aineistoihin, tietoon ja kulttuurisisältöihin. Kirjaston tulee edistää lukemista ja kirjallisuutta, ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa. Kirjaston tulee tarjota tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon. Kirjaston tilat on käytettävissä oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan ja kirjasto edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua. 

Pöytyän kirjasto

Pöytyän kirjasto kuuluu Loisto-kirjastoihin. Muut Loisto-kirjastot ovat Aura, Koski TL, Marttila, Loimaa ja Oripää. Kaikkiin kirjastoihin käy sama kirjastokortti.

Loisto-kirjastoista voi varata aineistoa ja noutaa sen omasta lähikirjastostasi. Kirjastojen välillä on kuljetuspalvelu, joten Loisto-kirjastojen aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Loisto-kirjastoon.

Verkkokirjastossa voi toimia kirjautumatta tai kirjautumalla.

Ilman kirjautumista voit

Kirjautumalla kirjastokortin tunnuksella (esim. 888C123456)  ja tunnusluvulla (nelinumeroinen pin-koodi) voit


 
 

Kaikki Pöytyän kolme kirjastoa ovat myös omatoimikirjastoja. Kirjasto on käytössäsi  vaikka siellä ei ole  henkilökuntaa paikalla.