Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
 
 

Ajankohtaista

21.08.2018

Pöytyällä panostetaan hyvinvointipalveluihin


Kuntaan rakennetaan kaksi uutta yhtenäiskoulua toukokuuhun 2021 mennessä.

Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.8.2018 kokouksessaan Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja Elisenvaaran lukion hankesuunnitelman. Suunnitelman mukaan koulukokonaisuus rakennetaan Elisenvaaran oppimiskeskuksen yhteyteen pääosin uudisrakentamisena. Alkuvaiheessa koulun käytössä ovat myös yhtenäiskoulun Kyrön yksikön tilat. Suunnittelussa huomioidaan tilojen käyttäjinä yhtenäiskoulun ja lukion lisäksi nuorisotoimi, kansalaisopisto ja muut toimijat. Tavoitteena on, että tilaajan suunnitteluttama ja toteuttama urakka valmistuu toukokuuhun 2021 mennessä. Hankkeen alustava kustannusarvio on noin 14 miljoonaa euroa.

Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja lukion uusien tilojen rakentaminen sisältyy kunnassa käynnissä olevaan perusopetuksen kehittämisprosessiin ja antaa osaltaan edellytyksiä laadukkaan opetuksen järjestämiseen ja kehittämiseen edelleen. Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja lukion tilojen suunnittelun ohella käynnissä on Riihikosken yhtenäiskoulun tilojen rakentaminen. Kouluhankkeet kytkeytyvät modernissa oppimisympäristössä annettavan opetuksen myötä kunnan elinvoimaisuuden edistämiseen.

Elisenvaaran ja Riihikosken yhtenäiskoulujen toiminta käynnistyi 1.8.2018, minkä lisäksi toimintaansa jatkaa Yläneen yhtenäiskoulu. Yhtenäiskoulut kehittävät opetustaan syksystä 2016 alkaen käytössä olleen uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Osana muutosprosessia on kehitetty myös kunnassa annettavaa erityisopetusta; syksystä 2018 alkaen saatavilla on yleisopetuksen yhteydessä annettavan erityisopetuksen ja pienluokkaopetuksen ohella toiminta-alueittain annettavaa ja muuta vaativaa erityisopetusta.

Elisenvaaran lukio tarjoaa mahdollisuuden lukiokoulutukseen omassa kunnassa. Kunta järjestää 1.8.2018 alkaen sivistyslautakunnan 7.3.2018 § 21 vahvistamien periaatteiden mukaisen kuljetuksen Elisenvaaran lukiossa opiskeleville. 
Yhtenäiskoulujen ja lukion tilojen suunnittelun ja rakentamisen etenemisestä tiedotetaan kunnan internet-sivuilla ja muiden kanavien kautta.

Lisätietoja

Marianne Mäkelä
sivistysjohtaja
puh. 040 672 3190

marianne.makela@poytya.fi

Tarmo Rantanen
tekninen johtaja
puh. 050 082 0415

tarmo.rantanen@poytya.fi

 

Lisätietoja